НОВИНИ

Пожар избухна в голяма рафинерия в Гърция, служителите са евакуирани (СНИМКИ)

Пожар избухна в голяма рафинерия в Гърция, служителите са евакуирани (СНИМКИ)
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:37, 17.09.2024
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Слушай новината

Пожар избухна днес в рафинерия на компанията "Мотор Ойл" в Коринт, югозападно от Атина, съобщават местни медии. На място са изпратени сили на противопожарната служба, като броят им се увеличава.

Мобилизирани са 47 пожарникари със 17 превозни средства и три хеликоптера. Противопожарните екипи на рафинерията също участват в потушаването на огъня. Има съобщение, че преди пожара е избухнала експлозия. В района на рафинерията е затворен участък от път, нарушено е и движението на влаковете.

Ройтерс уточнява, че това е втората по големина рафинерия в Гърция. Пожарът е наложил евакуация на служителите. Местните медии показаха кадри с високи пламъци и черен дим, издигащи се от рафинерията на гръцката компания "Мотор Ойл", която се намира на около 70 километра югозападно от Атина.

От компанията заявиха, че рафинерията е била евакуирана. До момента няма данни за пострадали. Жителите на района са получили съобщение за евакуация.

"Мотор Ойл" е гръцка многонационална енергийна група, основана през 1972 г. Тя е оператор на една от най-сложните нефтени рафинерии в Европа с капацитет, превишаващ 200 000 барела нефтен еквивалент на ден.

снимки: БГНЕС

Компанията е водещ доставчик и търговец на горива в Югоизточна Европа и управлява мрежа от бензиностанции в Гърция, Кипър и Западните Балкани. Освен това "Мотор Ойл" има и съществено присъствие в енергийния сектор в Гърция и по-широкия регион, отбелязва агенцията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": Необходими са повече средства за нова техника в армията
В "Референдум": Необходими са повече средства за нова техника в армията