НОВИНИ

Преди Италия - Турция: Мнението на действащите лица

италия турция мнението действащите лица
bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 11.06.2021
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Италия - УЕФА Евро 2020 започва тук!

Тази вечер от 22.00 ч. отборите на Италия и Турция се изправят един срещу друг на "Стадио Олимпико" в откриващия двубой на надпреварата на Стария континент!

Срещата ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg

"Харесвам атмосферата в отбора и това, което младите играчи успяха да постигнат за толкова малко време, благодарение на опитните играчи в тима. Настроен съм положително, колкото повече приближава времето за началото, толкова по-развълнувани сме", сподели селекционерът на Италия - Роберто Манчини.

"Скуадра адзура" загуби само два пъти откакто Роберто Манчини пое отбора преди три години. В момента Италия е в серия от 27 поредни мача без поражение. Ако избегнат загуби от Турция, Швейцария и Уелс по време не груповата фаза, те ще изравнят 82-годишен рекорд от поредни срещи без поражение.

Зашеметяващите 79 гола бяха вкарани в 32 мача по време на периода на Манчини, включително 4 в последната им контрола срещу Чехия.

"Ние сме отбор, който винаги се стреми да играе добър футбол. Това е нашата философия от изминалите няколко години и тя ни помогна да постигнем някои положителни резултати. Така, че ще искаме да продължим по този начин", добави Манчини.

Нападателите на Италия процъфтяват заради опита, който имат зад гърба си. Повече от половината защитна линия на тима е на възраст над 30 години. 16 000 италианския фенове, очаквани на откриващия мач с Турция, трябва да прибавят още към спектакъла.

"Феновете са много важни. Ако на "Олимпико" имаше 70 хил. души щеше да бъде страхотно, но и двубой, в който те са на трибуните ще е фантастичен" завърши италианският специалист.

Турция най-накрая може да бъде облечена в успехи. След като се класираха само за два от предходните осем големи турнира, има нова вълна на оптимизъм, която е обхванала цялата нация.

Селекционерът Шенол Гюнеш кара втория си период начело на тима, след като изведе селекцията на Турция до третото място на Мондиал 2002.

След завръщането му, Турция блести. Квалификацията за Евро 2020 бе осигурена със завършване на две точки от победителите в групата и световни шампиони от Франция.

"Първо казваме, че трябва да сме отбор. Да ползваме предимството да имаме международен опит сред такива млади играчи. Целим се да бъдем семейство, отбор, който има принципи, играе честно и постигна резултати с добър футбол", заяви селекционерът на Турция - Шенол Гюнеш.

Турция разполага с най-младия отбор на Евро 2020, но 35-годишният капитан Бурак Йълмъз продължава да привлича вниманието. Неговите 16 в Лига 1 през изминалата кампания помогнаха на Лил да спечели първата си шампионска титла от десетилетие насам. Но сега той е готов да излезе на преден план, за да отговори на призива на своята родина.

"Аз съм капитанът, но трябва да разберете, че в националния отбор няма капитани или може би всички сме капитани. Те вече имат достатъчно опит, благодарение на високото ниво на футбол, което играят в отборите от световна класа. Играейки на такъв голям турнира на такава млада възраст ще допринесе много за техния опит" заяви голмайсторът на Турция - Бурак Йълмъз.

Турция започва своята кампания на УЕФА Евро 2020 на "Стадио Олимпико" в Рим. Място, което Хакан Чакханоглу от Милан познава добре.

"Това е много специален момент за мен. Да играя срещу Италия и то в град, който е наистина специален за мен. Разговарях с Леонардо Бунучи по телефона, беше забавен разговор. Ние винаги мечтаем. Какво ще се случи, ако станем шампиони? Турция няма да бъде на себе си от радост! Но нека не мечтаем твърде много", сподели Чакханоглу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заснемат със самолет част от България за обновяване на ортофотокартата
Заснемат със самолет част от България за обновяване на ортофотокартата
ЕС разреши свободното движение на ваксинирани граждани
ЕС разреши свободното движение на ваксинирани граждани