НОВИНИ

Премиерът Главчев на среща с „Прозрачност без граници“: Ще проведем честни и прозрачни избори

премиерът главчев среща bdquoпрозрачност без границиldquo проведем честни прозрачни избори
bnt avatar logo
от БНТ
14:50, 15.05.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният кабинет стриктно се придържа към действащото изборно законодателство и последователно работи за организирането на честни и прозрачни избори. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев на среща с председателя на борда на директорите на "Transparency International" Франсоа Валериан и изпълнителния директор на българското представителство на организацията - Асоциация "Прозрачност без граници", Калин Славов.

Премиерът Главчев изтъкна международния престиж на организацията и приветства проактивното й отношение към прозрачността на изборния процес.

"Настоящата 2024 година е белязана от избори в световен мащаб, за нас важен въпрос е администрирането на вота", посочиха от "Прозрачност без граници".

Министър-председателят Главчев беше категоричен, че каквото зависи от служебното правителство, ще бъде свършено по най-добрия начин.

Борбата с корупцията беше друг акцент в разговора в Министерския съвет. Премиерът Димитър Главчев открои възможностите за още по-тясно сътрудничество в рамките на Националния съвет по антикорупционни политики и Гражданския съвет към него. Министър-председателят и представителите на "Прозрачност без граници" бяха единодушни относно значението на активното взаимодействие между институциите, неправителствения сектор и гражданите.

От "Прозрачност без граници" изказаха поздравления за пътя, по който България се движи към ОИСР, където интегритетът е също съществен аспект. Премиерът Димитър Главчев отбеляза, че след срещата му с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман в Париж, страната ни за първи път има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ига Швьонтек ще участва на турнира в Берлин през юни
Ига Швьонтек ще участва на турнира в Берлин през юни
Зеленски отложи визитите си зад граница заради руската офанзива в Харковска област
Зеленски отложи визитите си зад граница заради руската офанзива в Харковска област