НОВИНИ

Прокуратурата във Велико Търново проверява случая с починалата родилка

проект предвижда закриване съда тополовград жителите против
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 30.08.2022
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжна прокуратура - Велико Търново се самосезира по публикации в медиите относно смъртта на 21-годишна родилка от Горна Оряховица, починала на 26 август в болницата във Велико Търново.

На органите на ОД МВР-Велико Търново незабавно е разпоредена проверка по случая, като са дадени конкретни указания. Предвидено е извършването на всички възможни действия по максимално бързо и пълно изясняване на обстоятелствата, довели до смъртта на младата жена.

Младата жена била приета в родилното отделение на болницата в Горна Оряховица без родова дейност, но с просрочен термин за раждане. Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдение, като при прегледа и направените изследвания не е установена патология.

Приятелят на починалата родилка от Горна Оряховица: Видяхме, че лекарите правят всичко възможно да я спасят

След опити за стимулиране на родова дейност, които не дали резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и е насрочена дата за него. На 26 август лекарите извършили класическо цезарово сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Бебето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.

Един час след приключване на операцията започва обилно кървене, като са предприети незабавно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози, съобщават от МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица. Поради усложненото състояние на родилката е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" с реанимобил и реанимационен екип.

Жената била приета в областната болница във Велико Търново в изключително тежко състояние. Там е извършена и спешна операция, след което била настанена в реанимация, където въпреки усилията на лекарите късно вечерта е издъхнала.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лицензът на КТБ е отнет незаконосъобразно, реши Европейският съд по правата на човека
Лицензът на КТБ е отнет незаконосъобразно, реши Европейският съд по правата на човека
Димитър Костадинов: Левски не е затворена страница за мен
Димитър Костадинов: Левски не е затворена страница за мен