НОВИНИ

Проливни валежи и гръмотевични бури днес

проливни валежи гръмотевични бури
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 06.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Проливни валежи и гръмотевични бури днес в страната заради студен атмосферен фронт, който премина през страната. Най-голямо е количеството на падналия дъжд до момента, измерено в Русе – 20 литра на кв.м. Там, както и в Хасково, скоростта на вятъра е достигнала до около 70 км/ч.

И в следобедните часове ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. Има условия и за градушки. От североизток ще продължи да нахлува по-хладен въздух и максималните температури днес ще бъдат между 25° и 30°, по Черноморието - от 21° до 24°.

До полунощ явленията навсякъде ще затихнат, облачността ще намалее и утре денят в по-голямата част от страната ще започне със слънчево време.

След обяд, главно на места в Източна България и планинските райони, ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб, в източните части до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по Черноморието – от 21° до 23°. И там до обяд ще бъде слънчево, но в следобедните часове и на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа до умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала, а температурата на морската вода е между 21° и 24°.

И в планините денят ще започне с повече слънце, но около и след обяд и там, главно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми.

Ще духа до умерен, по билата - временно силен североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 12° на Алеко до 23° в Банско.

След понижението на температурите днес в североизточната половина на Балканите, утре се очаква захлаждане и в югозападните части. Ще преобладава слънчево време, със следобедни валежи, главно в източните и южните райони на полуострова.

У нас много променливо ще бъде времето в близките дни. Ще има и слънчеви часове, но и много валежи, на места интензивни, придружени от временно усилване на вятъра и гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Температурите ще останат без съществена промяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пирин Благоевград направи първа тренировка за сезон 2022/23
Пирин Благоевград направи първа тренировка за сезон 2022/23
Възстановен е плажът в Крайморие след сериозната буря
Възстановен е плажът в Крайморие след сериозната буря