НОВИНИ

Пьотр Нестеров е 1/4-финалист на US Open

пьотр нестеров готов съм прехода мъжете
bnt avatar logo
от БНТ
20:57, 08.09.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският талант Пьотр Нестеров ще играе на 1/4-финалите в юношеския турнир на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

В третия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем 18-годишният състезател на "Черно море Елит" се наложи в два сета над Якуб Меншик от Чехия - 7:6 (3), 6:4 след 1:46 ч. игра на корт №8 в комплекса "Флашинг Медоус", съобщават от БФТ.

В първия сет никой от двамата тенисисти не стигна дори до точка за пробив и частта трябваше да бъде решена в тайбрек. В дългия гейм Нестеров спечели четири от първите пет разигравания и до края само поддържаше аванса си.

Във втората част Пьотр реализира два брейка в подаването на чешкия си връстник и поведе с 5:1, а при 5:2 сервираше за мача. Варненецът стигна до мачбол при 40:30, но го пропусна и Меншик успя да върне единия пробив. При 5:4 Нестеров получи нови два мачбола при 40:15 и успя да се възползва от втория и общо трети за него в двубоя.

На 1/4-финалите българинът очаква победителя от предстоящия по-късно днес мач между поставения под №11 Саша Геймар Вайенбург от Франция и №7 Вячеслав Биелински от Украйна.

Украинецът е партньор на двойки на Нестеров и също по-късно тази вечер двамата трябва да играят във втория кръг от турнира на каре срещу Вилус Гаубас (Литва) и Даниел Мерида Агилар (Испания).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хладно за сезона и ветровито ще бъде и утре
Хладно за сезона и ветровито ще бъде и утре
Албанският премиер: Неваксинирани студенти няма да влязат в университетите
Албанският премиер: Неваксинирани студенти няма да влязат в университетите