НОВИНИ

Пьотр Нестеров е 1/8-финалист на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:59, 07.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

18-годишният Пьотр Нестеров записа втора победа в основната схема на юношеския US Open и по този начин намери място в 1/8-финалите на надпреварата.

Българинът надигра с 6-4, 6-4 за час и 45 минути игра поставения под №14 Алехандро Пертуса, възползвайки се по възможно най-добрия начин от грешките на испанеца.

Двубоят започна трудно за Нестеров, който изостана с 1-3 и беше изправен пред угрозата да загуби и петия гейм. Пьотр все пак демонстрира характер и след като отрази два брейкбола той намали изоставането си на 2-3, а след маратонска шеста част съумя и да изравни резултата. При 5-4 българинът нанесе решителния удар с втория си пробив, който му помогна да затвори сета след 6-4.

Във втория играта вървеше равностойно, но отново Нестеров беше този, който издебна момента да нанесе решителния удар. Това се случи отново в десетия гейм, когато нервите на Пертуса не издържаха и той инкасира фатален пробив, който подари победата на Пьотр

Така, българинът очаква в следващата фаза победителят от мача между №4 в схемата Бруно Кузахара от САЩ и чехът Якуб Менслик.

Пьотр Нестеров ще участва и в турнира на двойки, където ще играе в тандем с украинеца Вячеслав Биелинский. Двамата са поставени под №8 и в първия си мач ще срещнат Лео Борг/Адам Хурайда или Вилиус Гаубас/Даниел Мерида Агиляр.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за много силен вятър и утре
Код жълто за много силен вятър и утре
Последните владетели на солта: Как е загинала първата европейска цивилизация
Последните владетели на солта: Как е загинала първата европейска цивилизация