НОВИНИ

Радан Кънев: Няма да се боря за водаческото място в обща листа на ПП-ДБ за евроизборите

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
14:23, 17.02.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Радан Кънев
Снимка: БТА
Слушай новината

Не възнамерявам да се боря за водаческото място в евентуална обща листа на ПП-ДБ за европейските избори през лятото, заяви евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев на брифинг, на който даде отчет за работата си като член на Европейския парламент.

По думите му Никола Минчев е обединяваща фигура за ПП и ДБ.

Наскоро "Продължаваме Промяната" обяви, че ще издигне за първото място експредседателя на парламента и свой депутат Никола Минчев.

Кънев потвърди, че ще се кандидатира на евроизборите, като съобщи, че е получил уверенията на ДСБ, че ще бъде нейн водещ кандидат.

По отношение на работата си като евродепутат Кънев отчете участието си в редица инициативи – бил е основен докладчик по директивата за промишлените емисии, която засяга всеки бизнес в Европа; предизвиканият дебат за върховенството на правото в България, което по негова оценка е спомогнало за отстраняването на бившия главен прокурор Иван Гешев и старта на правосъдната реформа; настоявал е да се съкратят излишните европейски регулации.

В бъдеще Кънев смята, че трябва да се работи за разширяване на правомощията на Европейската прокуратура и съобразяване на европейските климатични политики ( т. нар. Зелена сделка ) с пазарните реалности.

Зелената сделка се състои от 20 законодателни акта, които налагат бюрократични изисквания към бизнеса. Кънев най-активно е гласувал "за" освобождаване на Европа от зависимостта от Русия и Китай.



Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марта Басино записа първа победа в спускането в кариерата си
Марта Басино записа първа победа в спускането в кариерата си
Футбол без граници
Футбол без граници