НОВИНИ

Радослав Росенов пред БНТ: Взех това, което трябваше (ВИДЕО)

Много е сладко и невероятно това, че спечелих златото на родна земя, каза българинът, който обогати колекцията си с нов медал

радослав росенов европейски шампион бокс
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:50, 20.10.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Радослав Росенов добави още един златен медал в своята колекция. Българинът завоюва отличието на европейското първенство за мъже и жени до 23 години в София. 20-годишният боксьор надигра арменеца Артур Сахакян на финала в категория до 60 килограма с пълно съдийско единодушие.

По този начин той може да се похвали с трето поредно подобно отличие. Пред БНТ Росенов заяви, че щастлив от това, че е станал шампион пред родна публика.

Много е сладко и невероятно това, че спечелих златото на родна земя, особено като видях публиката, която вика за мен. Тежеше ми това в петте срещи, дадох всичко от себе си и взех това, което трябваше“, бяха първите думи на национала.

На въпрос дали може да задмине Даниел Асенов, който също може да се похвали с три златни отличия от шампионата на Стария континент във въпросната възраст, той отговори така:

Възможно е да го задмина по отличия. От самото начало с Жоел Арате и Валентин Бопторев се нагласихме за това – да стана шампион на българска територия, както и догодина, за да направя рекорд. Заради това свалих килограмите от 63 на 60, за да съм единственият боксьор в Европа, който да стане шампион четири поредни пъти в тази категория“, допълни боксьорът.

„В първия рунд се бях успал, помислих, че моя съперник няма да скочи, но той напълно ме изненада и аз се успах. Във втория рунд реших така да играя, че да покажа моята игра, както и Жоел ми каза. Демонстрирах малко шоу на публиката, за да се види отстрани, че съм по-добър от него“, отбеляза българинът.

За мен тази година беше много успешна. Участвах на олимпиада, което беше най-важното за мен. За съжаление, не успях да взема медал, но продължаваме напред до 2028 година, дано да бъда в Лос Анджелис“, пожела си Росенов.

Вижте интервюто във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция подкрепя пътя на Украйна към членство в НАТО
Франция подкрепя пътя на Украйна към членство в НАТО
Признание за трупата на Народния театър: "Елементарни частици" получи специална награда на фестивал в Скопие
Признание за трупата на Народния театър: "Елементарни частици" получи специална награда на фестивал в Скопие