НОВИНИ

Радослав Янков беше дисквалифициран в Скуол

Основната фаза на състезанието ще стартира в 14:30 часа българско време и ще може да я наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 в комбинирано предаване със спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини във Венген, Швейцария

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:27, 13.01.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
радослав янков спечели паралелния слалом купа пампорово
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българският сноубордист Радослав Янков беше дисквалифициран по време на пресявките за състезанието от Световната купа в дисциплината паралелен гигантски слалом в Скуол, Швейцария.

По този начин носителят на големия Кристален глобус пропусна възможността да се бори за участие в същинската надпревара по-късно днес.

Дисквалификацията на Янков дойде още при първото му спускане в квалификациите, в което той кара по синьото трасе в дуел срещу италианеца Даниеле Багоца. Любопитното е, че още цели четирима състезатели, които караха по синьото трасе също бяха дисквалифицирани - Дарио Кавицел (Швейцария), Кристоф Карнер (Австрия) и Дилън Удолф (САЩ).

В момента в Скуол се провежда вторият манш от пресявките, а старта на основното състезание ще бъде даден в 14:30 часа българско време, като надпреварата ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 в комбинирано предаване със спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини във Венген, Швейцария.

За Радослав Янков сега предстои да се насочи към Бад Гащайн, Австрия, където във вторник (16 януари) предстои още един старт от Световната купа в дисциплината паралелен слалом.

В края на следващата седмица пък Янков заедно с най-добрите сноубордисти в паралелните дисциплини ще се насочат към България, защото Пампорово ще бъде домакин на други два паралелни слалома за Световната купа на 20 и 21 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха ски сезона на пистата във Вълчи дол
Откриха ски сезона на пистата във Вълчи дол
Зеленчукопроизводители се срещнаха със земеделския министър
Зеленчукопроизводители се срещнаха със земеделския министър