НОВИНИ

Разкриха добре оборудвана и прикрита наркооранжерия в Пазарджишко

разкриха добре оборудвана прикрита наркооранжерия пазарджишко
bnt avatar logo
от БНТ
14:23, 09.05.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Криминално

Разкриха добре оборудвана наркооранжерия в Пазарджишко.

В хода на предприетите действия, екипите извършили проверка на къща в пазарджишкото село Главиница, обитавана от 47-годишен руски гражданин, пребиваващ постоянно на територията на страната ни. В жилището служителите установили изградена и оборудвана оранжерия за марихуана, както и уреди и приспособления за нейната последваща обработка. Помещението за отглеждане на растенията било обособено в една от нишите на къщата и оборудвано със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, вентилатори, различни торове и добавки към почвата за стимулиране растежа и подобряване качеството на марихуаната.

Открити са 152 растения в саксии с височина между 10 и 70 сантиметра, в начален етап на развитие. Намерени са още 1250 грама суха нарязана листна маса, стъклен буркан с около 70 грама масло от марихуана извлечено с помощта на преса. В хода на извършеното претърсване са открити също три старинни монети и керамичен съд, които са незаконно притежавани от стопанина на имота.

Цялата намерена дрога, растения и оборудване са иззети. Мъжът е задържан в ареста на РУ - Пазарджик първоначално за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство под наблюдението на прокуратурата в областния град.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен: Сега повече от всякога ни е необходима солидарност
Урсула фон дер Лайен: Сега повече от всякога ни е необходима солидарност
Корнелия Нинова: Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа
Корнелия Нинова: Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа