НОВИНИ

Реал Мадрид пречупи Атлетик Билбао с два гола на Родриго

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:32, 01.04.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид надигра с 2:0 у дома състава на Атлетик Билбао в дербито на 30-ия кръг в испанската Ла Лига.

На "Естадио Сантяго Бернабеу" големият герой за домакините се казваше Родриго, който реализира и двата гола за успеха, който възстанови аванса на момчетата на Карло Анчелоти от 8 точки на върха в подреждането пред Барселона.

В същото време баските засега остават на 4-ото място с 56 пункта, но тази вечер тимът може да бъде изместен от зона Шампионска лига, ако Атлетико Мадрид спечели визитата си на Виляреал.

Двубоят в испанската столица започна ударно за домакините, които поведоха в резултата още в 8-ата минута, когато Родриго отбеляза страхотен гол с изстрел от дъгата на наказателното поле.

Попадението вдъхна увереност на "лос бланкос", които продължиха да контролират събитията на терена, но стражът на гостите Хулен Агиресабала направи необходимото, за да запази минималната разлика между двата състава, а в началото на втората част и гредата му помогна след удар на Браим Диас.

На другия край на игрището отборът на Билбао стигна до една от най-добрите си възможности в 52-ата минута чрез Иняки Уилямс, който стреля от въздуха след подаване от ъглов удар, но Андрий Лунин спаси.

Така се стигна до 73-ата минута, когато футболистите на Реал организираха бързо нападение, при което Джуд Белингам комбинира с Родриго, а последният навлезе в наказателното поле на съперника и преодоля вратаря на Билбао за крайното 2:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16-годишен без книжка се блъсна в стълб, избяга и остави ранения си спътник
16-годишен без книжка се блъсна в стълб, избяга и остави ранения си спътник
Какво време ни очаква през април?
Какво време ни очаква през април?