НОВИНИ

Редица тенис звезди отправиха послания към Роджър Федерер след новината за отказването му

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:06, 16.09.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
роджър федерер надеждата отново стигна мач централния корт уимбълдън
Слушай новината

Вчера 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер официално обяви, че ще сложи край на своята невероятна кариера в спорта след тазгодишното издание на турнира Лейвър къп следващата седмица в Лондон.

Очакваното анонса на Маестрото предизвика редица от реакции в социалните мрежи, като един от първите, който поздрави Роджър за страхотната му кариера беше неговият дългогодишен съперник Рафаел Надал.

В следващите часове редица от младите звезди на спорта също изказаха възхищението си от Федерер, като мнозина от тях посочиха именно швейцареца като човека, който ги е вдъхновил да започнат да играят тенис.

"Роджър беше един от моите идоли и източници на вдъхновение. Благодаря ти за всичко, което си направил за нашия спорт. Все още искам да играя с теб. Желая ти целия късмет на света", написа новият световен №1 Карлос Алкарас.

"Благодаря ти за всичко, което направи за нашия спорт, за това, че вдъхнови милиони хора по света и че беше истински модел за подражание. За мен беше огромна чест и късмет да споделя корта с теб толкова много пъти и ще ценя тези спомени завинаги. Поздравление за твоята легендарна кариера. Ти си неповторим", сподели Саша Зверев.

"Той дойде. Видя. Завладя. Ние се възхищавахме", написа Стефанос Циципас.

"Беше чест да наблюдавам твоята игра през всичките тези години и да споделя корта с теб. Ти беше вдъхновение за мен и за много други. Поздравления за легендарната кариера и успех в бъдеще", сподели Хуберт Хуркач, който победи Федерер в последния мач в кариерата му на Уимбълдън.

"Роджър - ти си вдъхновение за всички нас, истинска легенда и най-важното - много добър човек. Изключително съм щастлив, че можех да споделя корта с теб толкова много пъти и че имахме няколко легендарни мачове. Желая ти всичко най-добро в следващата глава от твоя живот. Ще се видим, приятелю", написа шампионът от US Open 2020 Доминик Тийм, който тази вечер ще играе срещу българина Адриан Андреев на Чалънджър в Рен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК одобри 84 млн. евро за пограничните региони между Гърция и България
ЕК одобри 84 млн. евро за пограничните региони между Гърция и България
Продължава изтеглянето на падналия автовоз край пътен възел "Даскалово"
Продължава изтеглянето на падналия автовоз край пътен възел "Даскалово"