НОВИНИ

Ремонтират за 6 млн. лева Драматичния театър в Кюстендил

ремонтират млн лева драматичния театър кюстендил
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 13.11.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Регионални

Мащабен ремонт за близо 6 млн. лева започна на сградата на Драматичния театър “Крум Кюлявков“ в Кюстендил и пространството около него.

Проектът за ремонт на театъра предвижда да бъде поставена нова и модерна облицовка на външната част на сградата. Това ще доведе и до обезопасяване на фасадата на театъра, защото не веднъж големи парчета се срутваха и имаше опасност за хората, коментира директорът на театъра Чавдар Ненов.

Освен това ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания до всички зали и съоръжения на сградата, ще бъде поставено и ново художествено осветление в голямата зала, която има 700 зрителски места. Пространството около сградата на Мелпомена, също ще бъде превърнато в привлекателно място за хората. В парка ще бъде подменена старата изпочупена настилка с нова, ще има фонтани, пейки и художествено осветление.

Ремонтът ще струва около 6 млн. лв. От тях 2,94 млн. лв. са от безвъзмездна финансова помощ от ОП „Региони в растеж", а остатъкът е осигурен с нисколихвен кредит от фонда за устойчиви градове, като финансов инструмент, задължителен по оперативната програма.

Обновяването на Драматичния театър и парка трябва да бъде завършено до началото на септември 2022 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аржентина не успя да победи Парагвай и загуби първи точки в квалификациите за Мондиал 2022
Аржентина не успя да победи Парагвай и загуби първи точки в квалификациите за Мондиал 2022
Валенсия пред фалит заради COVID-19
Валенсия пред фалит заради COVID-19