НОВИНИ

Рилски спортист с 12-а победа в НБЛ преди дербито с Балкан

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:14, 20.01.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Български баскетбол
рилски спортист победа нбл дербито балкан

Отборът на Рилски спортист (Самоков) победи като гост тима на Спартак (Плевен) със 78- 110 точки в последния кръг от НБЛ.

Двубоят в Плевен стартира с предимство за домакините, които ,най- вече с отлична стрелба от линията за три точки, успяха да спечелят четвъртината с 26- 22.

В началото на втората Спартак продължи да бъде по-концентрираният отбор и точно поради тази причина водеше в резултата до средата на частта. Баскетболистите на Рилски спортист обаче бяха твърдо решени да вземат водачеството в срещата и упорството им доведе до обрат, като след 20 минути игра таблото в плевенската зала „Балканстрой“ показваше 43- 60 в полза на Рилски спортист.

След почивката самоковци вдигнаха сериозно темпото и не след дълго авансът им набъбна до 32 точки. При тази разлика започна и последната четвърт от двубоя, в която на практика не се случи нищо интересно, защото баскетболистите на Людмил Хаджисотиров нямаха проблеми да поддържат комфортната си преднина до последната сирена в мача.

Най- резултатен в двубоя за победителите от Рилски спортист бе Нико Карвачо, който завърши с 16 точки. 15 вкара Павлин Иванов, а дабъл- дабъл от 15 точки и14 борби записа Трей Портър.

Хубавото в мача бе, че всички състезатели от пейката на Рилски не само записаха участие а, и се разписаха в коша на противника като Алекс Симеонов завърши с 10 точки, Браун с 4, Златин Георгиев с 6, Деян Карамфилов 10, Ники Георгиев 5, Георги Адирков 4, Тихомир Желев 14, Миро Васов 10 и Боби Николов с 1 .

В следващия кръг на баскетболното ни първенство лидерът в класирането - Рилски спортист домакинства на настоящия шампион Балкан (Ботевград).




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен: След 4 дълги години Европа има приятел в Белия дом
Урсула фон дер Лайен: След 4 дълги години Европа има приятел в Белия дом
Надигане на релсовия път е причина за спирането на метрото между "Театрална" и "Хаджи Димитър"
Надигане на релсовия път е причина за спирането на метрото между "Театрална" и "Хаджи Димитър"