НОВИНИ

Родриго и Белингам изведоха Реал Мадрид на върха в Ла Лига

Родриго се разписа на два пъти при успеха над Кадис

Родриго Джуд Белингам Реал Мадрид
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:15, 26.11.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид се върна поне до утре на върха в Примера дивисион благодарение на победата с 3:0 над Кадис в 14-ия кръг на Ла Лига. Два гола за успеха вкара Родриго, а едно попадение добави Джуд Белингам. Освен че вкара два пъти и вече има пет попадения през сезона, бразилското крило направи и асистенция на Белингам, който в 74-ата минута оформи крайното 3:0 за гостите.

С този успех Кралския клуб събира 35 точки и има 1 повече от сензацията Жирона, която утре приема Атлетик Билбао. Също така футболистите на Карло Анчелоти вероятно са много по-доволни от факта, че поведоха с 4 точки пред големия си съперник в исторически план Барселона, който направи предния ден равенство с Райо Валекано, и също с толкова пред Атлетико Мадрид.

Мадрид получи тежки удари през последните две седмици, като Винисиус Жуниор и Едуардо Камавинга получиха дълготрайни контузии, присъединявайки се към Тибо Куртоа, Едер Милитао и Орелиен Чуамени в лазарета. Но Анчелоти няма основания да се оплаква от липсата на класа, след като пусна Тони Кроос дефанзивен халф и върна в стартовите 11 ветерана-плеймейкър Лука Модрич, за когото това беше пети мач като титуляр в Ла лига. Белингам също се завърна, след като пропусна два мача в лигата поради контузия в рамото.

Кадис не се предаде от самото начало и имаше своите шансове, като например този на Крис Рамос, забил зверски изстрел с глава минути преди първото попадение на Родриго в 14-ата минута. След като гостите поведоха, украинският им вратар Андрий Лунин спаси с котешка реакция мощен изстрел на Рохер Марти.

В началото на второто полувреме Родриго можеше да удвои, но пропусна заради неразбирателство. Той обаче постигна втория си удар достатъчно скоро, още един хубав удар след дрибъл в наказателното поле. След като Макси Гомес пропусна чудесен шанс за домакините, вдъхновеният Родриго изработи и третото попадение, дело на Джуд Белингам с нисък удар към вратата с левия крак.

Реал Мадрид приема Наполи в сряда в Шампионската лига, след като вече се класира напред, но иска да запечата първото място в своята предварителна група.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тялото на изчезнала жена край солниците в Бургас
Откриха тялото на изчезнала жена край солниците в Бургас
Микаела Шифрин постигна нова убедителна победа в слалома в Килингтън
Микаела Шифрин постигна нова убедителна победа в слалома в Килингтън