НОВИНИ

Рокада в състава на Италия преди Евро 2020

Стефанос Сенси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:49, 07.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на Интер Стефанос Сенси ще пропусне предстоящото Европейско първенство, заради травма на слабините. Халфът ще бъде заменен в състава на Италия от играча на Аталанта Матео Песина, съобщи Италианската футболна федерация (ФИГК).

25-годишният Сенси изигра последния от осемте си мача за „Скуадрата“ през март възобнови проблема, който получи по време на финалния двубой от сезона на Серия А миналия месец, по време на тренировка миналия четвъртък.

„Стефано Сенси ще остане със състава, за да бъде следено възстановяването му, и след това ще се прибере у дома“, се казва в изявлението на федерацията.

24-годишният Песина изигра петата си среща с националния отбор при разгрома над Сан Марино със 7:0 преди две седмици и носеше фланелката с номер 27 при официалната снимка на тима миналата седмица. Марко Верати от Пари Сен Жермен остава в състава, независимо че за последно игра през май, като продължава да изпитва проблем в коляното, и е под въпрос за откриващия мач от Евро 2020 срещу Турция в петък.

Съставът на Роберто Манчини се изправя впоследствие срещу Швейцария четири дни по-късно и Уелс на 20 юни в Рим в група А.

Всички мачове от Евро 2020 ще бъдат излъчени на живо (онлайн) в специалната секция на bntnews.bg, посветена на първенството. 27 мача от програмата и много богата студийна програма очаквайте и по БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Югозападна България валежите ще продължат и през нощта
В Югозападна България валежите ще продължат и през нощта
Славия започва подготовка на 14 юни
Славия започва подготовка на 14 юни