НОВИНИ

Росен Желязков е на посещение във Виетнам

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:00, 05.01.2024
Чете се за: 01:57 мин.
По света
росен желязков посещение виетнам
Слушай новината

Започна официалното посещение на председателя на Народното събрание Росен Желязков в Социалистическа република Виетнам. Визитата е по покана на председателя на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе.

Парламентарната делегация, водена от председателя на българския парламент, беше посрещната на летището от заместник-председателя на Националното събрание До Хоанг Лонг, председателя на Комисията по външни работи Ву Хай Ха и председателят на групата за приятелство с България във виетнамския парламент Дон Туан Фонг.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков благодари за радушния прием и подчерта, че визитата на българската делегация е израз на желанието на страната ни за укрепване на традиционните приятелски отношения с Виетнам в посока към изграждане на стратегическо партньорство в духа на Съвместната декларация от 2013 г. Председателят на парламента изрази и своето задоволство от ползотворното посещение на председателя на Националното събрание на Виетнам в България през септември 2023 г.

Виетнамските парламентаристи изразиха своето удовлетворение от пристигането на председателя на Народното събрание Росен Желязков и водената от него представителна делегация от българския парламент в столицата Ханой.

Те припомниха, че през септември 2023 г. на официално посещение в България беше председателят на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе и тези две визити са поредно красноречиво доказателство за желанието на двете страни да развиват активен политически диалог.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карина Константинова ще продължи кариерата си в елита на Чехия
Карина Константинова ще продължи кариерата си в елита на Чехия
Френски триумф при жените в спринта на 7.5 километра в Лензерхайде
Френски триумф при жените в спринта на 7.5 километра в Лензерхайде