НОВИНИ

Само ваксинирани тенисисти ще участват на Australian Open

ваксинирани тенисисти участват australian open
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 20.10.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук потвърди, че на Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година ще бъдат допуснати до участие само ваксинирани тенисисти.

Новината бе съобщена вчера от Даниел Андрюс, премиер на щата Виктория, където се намира Мелбърн, който обаче чакаше потвърждение от федералното правителство, каквото получи днес.

Това се случва само ден след като деветкратният шампион в Австралия и световен номер 1 Новак Джокович сподели, че не е сигурен дали ще играе в Мелбърн и отказа да разкрие дали е ваксиниран.

"Всеки трябва да е напълно ваксиниран, за да влезе в Австралия. Това е универсално правило, не само за тенисистите, всеки посетител на Австралия ще трябва да има две поставени дози", заяви Хоук. "Нямам какво да кажа на Новак, казвам това на всички, които желаят да посетят Австралия - ще трябва да сте ваксинирани с две дози", допълни имиграционният министър.

Здравният министър на страната Грег Хънт също коментира темата. "Това правило се отнася за всички, без страх или реверанси. Няма значение дали си номер 1 в света или някой друг", каза той.

Добрата новина за тенисистите е, че по този начин те ще избегнат тежката карантина, която трябваше да преживеят на Аустрелиън Оупън тази година, когато голяма част от тях бяха затворени в хотелските си стаи за две седмици преди началото на турнира. От друга страна със сигурност ще има тенисисти при мъжете и жените, които ще пропуснат надпреварата заради нежеланието си да си поставят ваксина.

Откритото първенство на Австралия ще се проведе в периода 17-30 януари догодина.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Генчев: Трябва да покажем истинското си лице
Станислав Генчев: Трябва да покажем истинското си лице
Проф. Денков: Всички общини със заболеваемост над 750 на 100 000 души преминават в изцяло дистанционно обучение
Проф. Денков: Всички общини със заболеваемост над 750 на 100 000 души преминават в изцяло дистанционно обучение