НОВИНИ

Сърбия отново стъпи на световния волейболен връх при жените

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:22, 16.10.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
сърбия отново стъпи световния волейболен връх жените
Слушай новината

Националният отбор по волейбол на Сърбия за жени стана за втори пореден път световен шампион, след като триумфира с титлата от първенството в Полша и Нидерландия.

В спора за златните медали западните ни съседки надиграха отбора на Бразилия с 3:0 (26:24, 25:22, 25:17) в зала "Омниспорт" в Апелдоорн, Нидерландия.

Сръбкините не дадоха почти никакви шансове на своите съпернички, като единствено интрига имаше в първата част, която в крайна сметка отиде на сметката на действащите световни шампионки след 26:24 в тяхна полза.

Вторият гейм започна с ранен аванс за бразилките, които поведоха с 9-5 точки, но постепенно отборът на Сърбия намали изоставането си и с три поредни спечелени разигравания в края на частта удвои аванса си в резултата след 25:22.

В третия гейм пък момичетата на Даниеле Сантарели водиха от началото до края и след 25-17 подпечатаха втората си световна титла.

Тияна Бошкович стана най-резултатна във финала със своите 24 точки, а след двубоя беше избрана и за най-полезен играч (MVP) на турнира. 25-годишната Бошкович грабна приза за втори пореден път, след като го стори и през 2018 година при първата титла на Сърбия.

Освен това западните ни съседки приключиха турнира без нито една загуба, записвайки 12 последователни успеха по пътя към втората си поредна световна титла.

Българският национален отбор, воден от Лоренцо Мичели, пък отпадна още в груповата фаза на турнира и в крайна сметка остана на 17-то място в общото класиране.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За живота в бункер с бебе: Всичко се промени за един ден
За живота в бункер с бебе: Всичко се промени за един ден
11 души са убити при нападение срещу полигон в Русия
11 души са убити при нападение срещу полигон в Русия