НОВИНИ

Себастиан Корда сломи Медведев за първия си осминафинал на Australian Open

себастиан корда сломи медведев първия осминафинал australian open
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 20.01.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Себастиан Корда записа една от най-големите победи в кариерата си, след като елиминира Дниил Медведев в трети кръг на Australian Open. Руснакът имаше проблем с китката, което се отрази сериозно върху представянето му. Това обаче не отнема от постижението на световния №31, който изигра нов силен мач в Австралия и достигна до първия си осминафинал в Мелбърн.

Там негов опонент ще бъде десетият в схемата Хуберт Хуркач, който по-рано днес се справи с Денис Шаповалов след петсетова драма. Полякът се наложи със 7:6(3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3.

Проблемите споходиха Медведев още след третия гейм, когато той повика физиотерапевт на корта. Все пак седмият поставен стисна зъби и навакса цели два пробива изоставане. Това удари сериозно по самочувствието на Корда, който пропусна два сетбола в последвалия тайбрек, но все пак се мобилизира в края и измъкна първата част.

В началото на втория сет физическите болката в китката, която изпитваше Медведев, започна да ограничава все повече възможностите му в днешния мач. Корда се възползва максимално от това и продължи да играе с много скорост и агресия, като това му позволи да реализира ранен пробив и да поведе с 3:0. Впоследствие американецът свали темпото и предприе по-дефанзивен подход, като по този начин запази натрупаната преднина и спечели втория сет с 6:3.

Наказателната акция на финалиста от Аделаида продължи с пълна сила в третата част и до голяма степен изглеждаше, че двубоят просто се доиграва, само че напрежението скова ръката на младока и той отново позволи на Медведев да навакса пробив изоставане, за да влезе в тайбрек. Там обаче американецът беше абсолютно безупречен и можеше спокойно да отпразнува първото си влизане в осминафиналите на надпреварата в Мелбърн.

Напред продължава и Карен Хачанов след успех с 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(9) срещу Франсис Тиафо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"БСП за България" връщат третия мандат неизпълнен
"БСП за България" връщат третия мандат неизпълнен
Над 50 военни министри обсъждат да дадат ли на Киев танкове "Леопард 2"
Над 50 военни министри обсъждат да дадат ли на Киев танкове "Леопард 2"