НОВИНИ

Шампион в турнирите от Големия шлем на двойки отказа да се ваксинира и пропуска Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:59, 11.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
шампион турнирите големия шлем двойки отказа ваксинира пропуска australian open
Слушай новината

Французинът Пиер Юг-Ербер стана първият тенисист, който открито заявява, че няма да се ваксинира срещу COVID-19 и поради тази причина няма да вземе участие на Australian Open 2022.

30-годишният Ербер обяви, че това е негово лично решение, макар и самият той да осъзнава, че ще му бъде много трудно да продължи да бъде професионален тенисист, без да се имунизира срещу COVID-19.

Пиер Юг-Ербер е едно от най-изявените имена в играта на двойки, като е печелил всичките турнири от Големия шлем при дуетите в тандем с Никола Маю.

Техният триумф на Australian Open дойде през 2019 година, а в Мелбърн те имат и един загубен финал четири години по-рано.

На сингъл Ербер също може да се похвали с добри резултати, като през 2019 година достигна до 36-то място в световната ранглиста. Освен това, той е достигал до 3-ия кръг на всички турнири от Шлема на сингъл с изключение на US Open.

Неговото твърде решение да не се ваксинира обаче го прави първото по-голямо име в света на тениса, което ще пропусне Australian Open заради мерките, които бяха наложени от щата Виктория.

Преди време световният №1 Новак Джокович също беше изправен от угрозата да не играе в Мелбърн, ако не се ваксинира, но към момента сърбинът е в списъкът с участници за Australian Open, както и за турнира ATP Cup, който също ще се проведе в Мелбърн и стартира на 1 януари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднали дървета ограничават движението през прохода "Шипка"
Паднали дървета ограничават движението през прохода "Шипка"
Борислав Сандов: Оптимист съм, че ще изкараме 4 години
Борислав Сандов: Оптимист съм, че ще изкараме 4 години