НОВИНИ

Ще преодолее ли Лудогорец коравия Мидтиланд, за да запази мечтата си за Шампионска Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:05, 26.08.2020
Чете се за: 01:48 мин.
Футбол
преодолее лудогорец коравия мидтиланд запази мечтата шампионска лига

Деветкратният шампион на България посреща тази вечер от 20.30 часа на своя "Хювефарма Арена" датският първенец Мидтиланд в мач от втори квалификационен кръг на Шампионската Лига.

Момчетата на Павел Върба спечелиха първия си мач в най-престижния европейски клубен турнир след успех с 1:3 като гост на Будучност в Подгорица. Въпреки това играта на разградчани не бе убедителна като единствено по-големият им турнирен опит пречупи домакините.

Поводът за оптимизъм за орлите е, че в миналото техният наставник Върба е преодолявал отбор, който е ставал шампион на Дания. Става въпрос за Копенхаген като това се случи през сезон 2011/12, когато чешкият наставник бе начело на Виктория Пилзен.

С тази победа чешкият тим влезе в групите на Шампионската Лига като впоследствие дори успя да ги преодолее. оставайки на 3-то мяст в предварителната група.

Именно заради това, евентуален успех на "орлите" може да се окаже много ценен в стремежа им към трето участие в груповата фаза на ШЛ.

От друга страна Лудогорец е загубил единствения си мач до момента срещу датски съперник. Тогава отново бе замесен Копенхаген. Двата тима играха през сезон 2016/17 в 1/16 финалите на Лига Европа. Датчаните победиха с 2:1 в София и след нулево равенство у дома продължиха напред в турнира.

За Лудогорец единствено аут е младежкият национал Доминик Янков. 20-годишният футболист даде положителна проба за COVID-19 във вчерашния ден, заедно с човек от ръководството на "орлите". И двамата бяха моментално поставени под домашна карантина.

След повторното тестуване всички футболисти са дали отрицателни проби и ще са на линия за важния мач довечера.

Така единствената по-сериозна дилема пред Върба изглежда на кого да заложи в атаката довечера. Изборът е между опитния Кладиу Кешерю, който не веднъж е доказал, че може да решава оспорвани мачове. Другата опция в нападение е Ихинио Марин. Новото попълнение вече откри головата си сметка за Лудогорец и показва огромно желание.

Съперниците от МИдтиланд ще изиграят първия си официален двубой в турнира тази вечер като липсата на игрова практика може да окаже някакво значение за крайния изход от двубоя.

За последно датският първенец игра в официална среща преди точно един месец, когато завърши местната Суперлига.

От тогава до днес, отборът изигра две контроли, в които записа успехи над Реймс и Хамбургер. Срещу германците като титуляр започна и българският национал Божидар Краев.

Той се завърна в редиците на датския тим след престой под наем в португалския Жил Висенте, където отбеляза 8 гола. Имайки предвид, че се намира в отлична форма, тъй като до скоро играеше в официални срещи, не е изключено бившият футболист на Левски да започне като титуляр.

Единствения футболист, който е под въпрос е Евандер. Бразилецът получи контузия преди началото на контролата с Реймс и в последните 10 дни не е записал нито една минута на терена.

Двамата треньори Павел Върба и Брайън Приске отдадоха значимото на своя опонент преди тазвечершният сблъсък като и двамата очакват оспорван мач, тъй като всичко ще се реши тази вечер.

Главен съдия на двубоя ще бъде украинеца Денис Шурман, а помощници ще бъдат неговите сънародници Александър Корнийко и Александър Жуков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Банско срещу Разлог - чий е Неофит Рилски?
Банско срещу Разлог - чий е Неофит Рилски?
Омбудсманът пита: Защо изравнителните сметки на "Топлофикация София" са по-ниски
Омбудсманът пита: Защо изравнителните сметки на "Топлофикация София" са по-ниски