НОВИНИ

Симон Байлс се оттегли от още два финала

Симон Байлс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:58, 31.07.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпиадата в Токио определено няма да бъде голямото състезание за Симон Байлс. Американската гимнастическа асоциация потвърди, че четирикратната олимпийска шампионка няма да вземе участие във финалите на прескок и успоредка.

„След последвалите консултации с медицинския екип Симон Байлс реши да се оттегли от финала на прескок и успоредка. Състоянието ѝ ще бъде оценявано ежедневно, за да се прецени дали ще участва във финалите на земя и греда“, се казва в официалното съобщение.

Именитата състезателка в спортната гимнастика започна отборната надпревара при жените, но след първия уред сложи край на участието си. След това тя уточни, че решението ѝ е свързано с психичното ѝ здраве.

Симон Байлс пусна лично обяснение в социалната мрежа Инстаграм с видео, на което се вижда едно нейно падане.

„За всички, които казват, че съм се отказала – не, не съм се отказала, умът и тялото ми просто не са синхронизирани, както можете да видите от видеото“, пише американката.

Симон Байлс уточни, че е и преди е имала подобни проблеми, но никога не са се случвали по време на състезания. Понякога са необходими седмици, за да се върне към нормалното си състояние.

Какво точно се случва със Симон Байлс можете да прочетете в статията: „Гимнастическият жаргон и "загубването във въздуха" на Симон Байлс“.

Симон Байлс е на 24 години. Тя е четирикратна олимпийска шампионка от Игрите в Рио де Жанейро 2016 година, когато американката спечели злато във финалите на земя и прескок, в индивидуалния и отборния многобой, а също така спечели бронзов медал на успоредка. Байлс е и 19-кратна световна шампионка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кайли Маккеон грабна златото на 200 метра гръб
Кайли Маккеон грабна златото на 200 метра гръб
Кристиян Минковски: Йосиф допусна грешка, но трябва да бъде поздравен
Кристиян Минковски: Йосиф допусна грешка, но трябва да бъде поздравен