НОВИНИ

Симон Байлс се завърна триумфално в гимнастиката с победа на турнир в Чикаго

Симон Байлс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:29, 06.08.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Симон Байлс направи триумфално завръщане в спортната гимнастика в предградията на Чикаго, засенчвайки конкуренцията в първото си състезание след Олимпиадата в Токио преди две години.

Четирикратната олимпийска златна медалистка зарадва феновете си с нови и изключително трудни упражнения, които досега не са изпълнявани от друга гимнастичка. Облечена в черно-бяло трико, 26-годишната Байлс изглеждаше в стихията си пред пълните трибуни в "NOW Arena". Тя събра 59.100 точки в многобоя, което е забележителен резултат предвид това, че тя започна да тренира сериозно едва в края на април след сватбата си с защитника от НФЛ Джонатан Оуенс.

"Сърцето ми се изпълва с радост от цялата тази подкрепа, особено във време като това, когато бях наистина нервна да се състезавам отново", каза Байлс, която изненадващо се оттегли от Игрите в Токио заради проблеми с психичното здраве.

В Чикаго обаче американската гимнастичка показа предишната си страхотна форма, след като си взе повече от година почивка от спорта.

В това време тя даде приоритет на психичното си здраве: "Все още продължавам да работя върху себе си и ходя на терапия. Мисля, че съм в по-добра форма, отколкото бях през 2021 година. Това важи психически и физически", каза Байлс.

Американката добави, че ще действа "стъпка по стъпка", а следващата ѝ цел е националното първенство в края на този месец.

"Кой знае, няма да мисля твърде далеч напред. Точно сега се радвам на това, която се случи днес и съм щастлива", каза Байлс, когато я попитаха за плановете си и евентуално участие на олимпийските игри в Париж 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски с четвърти пореден подиум в лятната верига по ски скокове Гран при
Владимир Зографски с четвърти пореден подиум в лятната верига по ски скокове Гран при
Две лодки с мигранти потънаха край Лампедуза: Най-малко 31 са в неизвестност
Две лодки с мигранти потънаха край Лампедуза: Най-малко 31 са в неизвестност