НОВИНИ

Симоне Темпестини: Обичам да се състезавам на нови места

симоне темпестини обичам състезавам места
Снимка: rallybg.com
bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 01.09.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният шампион в WRC3 за 2016 г. Симоне Темпестини с навигатора Серджио Иту (Porsche 997 RGT) ще бъдат сред най-реномираните участници в 52-то издание на Рали "България", което започва днес край Велико Търново.

За Симоне това ще бъде първо участие по родните отсечки за разлика от неговия баща Марко Темпестини, който е шампион на Румъния от близкото минало.

- Какви са целите ви в Рали "България"?

- Всеки път, когато се кача в нашето Порше изпитвам истинско удоволствие и се забавлявам максимално. Така че първата ми цел е през цялото състезание усмивката да не слиза от лицето ми. Ще се постараем да осигурим добро шоу за българската публика.

- Никога не сте се състезавали в България, но имате от кого да поискате съвет за ралитата тук. Какво ви каза вашият баща за това състезание?

Да, това ще бъде първият ми старт в България. Баща ми ми каза, че етапите в Рали "България" са бързи, хлъзгави и много технични, което прави състезанието много интересно, но и много трудно за дебютантите в него. Но аз обичам да се състезавам на нови, непознати места, така че съм сигурен, че и тук ще ми бъде забавно.

Рали "България" е сред най-старите автомобилни състезания и най-престижното в страната.

Неговото 52-ро издание ще се проведе между 1 и 3 септември 2023 г. в района на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат, валиден за European Rally Trophy. В него ще вземат участие 31 екипажа от четири държави. Маршрутът на надпреварата е с дължина от 150 км, разделени в тринадесет изцяло нови специални етапа.

Всяка вечер от 21:45 часа пък БНТ 3 ще ви представи разширени репортажи от всичко най-инетересно от деня на Рали "България". Обзорите ще може да гледате и на нашия сайт bntsport.bg!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото за катастрофата с Лютви Местан, при която загина бебе, започва отначало
Делото за катастрофата с Лютви Местан, при която загина бебе, започва отначало
КЕВР утвърди с около 6% по-скъп природен газ за септември
КЕВР утвърди с около 6% по-скъп природен газ за септември