НОВИНИ

Сити обърна Уест Хям за пети пореден успех във Висшата лига, Брайтън съкруши Манчестър Юнайтед като гост

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:28, 16.09.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
сити обърна уест хям пети пореден успех висшата лига брайтън съкруши манчестър юнайтед гост
Слушай новината

Шампионът в английската Висша лига през последните три сезона Манчестър Сити продължава с перфектния си старт на новата кампания на домашната сцена, след като в мача си от 5-ия кръг победи трудно с 3:1 като гост състава на Уест Хям.

Визитата в Лондон определено беше трудна за момчетата на Пеп Гуардиола, които през първото полувреме направиха редица пропуски и в крайна сметка се оказаха догонващи в 36-ата минута след попадение на Джеймс Уорф-Праус.

Секунди след началото на второто полувреме обаче Жереми Доку възстанови равенството, реализирайки своето дебютен гол с екипа на Сити.

Бернардо Силва пък донесе пълния обрат за "гражданите", разписвайки се в 76-ата минута, а десет по-късно Ерлинг Холанд също бе точен за крайното 3:1.

С петия си пореден успех в първенството Манчестър Сити е лидер в класирането с пълен актив от 15 точки, докато "чуковете" са 6-и с 10 пункта.

В същото време Брайтън нанесе нов удар на неубедителния дотук през кампанията Манчестър Юнайтед и го победи с 3:1 като гост насред "Олд Трафорд".

Юношата на "червените дяволи" Дани Уелбек даде аванс на гостите в 20-ата минута, а в 53-ата Паскал Грос удвои преднината на "чайките".

Между двете попадения за момчетата на Роберто Де Дзерби Расмус Хойлунд се бе разписал за Юнайтед, но голът не бе признат, тъй като при паса към датчанина се видя, че топката не е била в очертанията на терена.

В 71-ата минута Жоао Педро нанесе третия съкрушителен удар във вратата на домакините, а до края остана време единствено за младия тунизиец Ханибал Меджбри да отбележи своя дебютно попадение с екипа на Манчестър Юнайтед, за да фиксира и крайното 1:3.

Тежката загуба остави футболистите на Ерик тен Хаг с актив от едва 6 точки, който им отрежда 12-ото място във временното класиране, докато с 12 пункта Брайтън се намира на 4-та позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вежди Рашидов пред БНТ за политиката и изкуството
Вежди Рашидов пред БНТ за политиката и изкуството
ЦСКА стана първият финалист на приятелския баскетболен турнир в Пловдив
ЦСКА стана първият финалист на приятелския баскетболен турнир в Пловдив