НОВИНИ

Слънчев уикенд, дъжд и гръмотевици от понеделник

Очаква ни понижение на температурите

валежи гръмотевици вторник сряда
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:33, 23.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

По-често слънчево ще бъде и днес, с временни увеличения на облачността, но само на изолирани места, главно в планинските и в източните райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, в Източна България до умерен североизточен вятър.

В по-голямата част от страната е обявено предупреждение за опасно горещо време с максимални температури между 32° и 37°, в София около 32°.

През нощта ще се задържи безоблачно и почти тихо. А утре отново ще бъде слънчево. След обяд в планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, за София около 32°.

По Черноморието - между 29° и 32°. И там ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево ще бъде и в планините, с по-значителна купеста облачност след обяд - валежи не се очакват. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър с посока от север-североизток.

Слънчево и горещо ще се задържи и на Балканите, както и на Пиренейския полуостров - в Мадрид температурата се очаква да достигне 38°. Облачно и с валежи ще бъде и на Британските острови, във Франция, Белгия и Нидерландия. Валежи ще има на Скандинавския полуостров, както и в крайните североизточни райони от Европа.

У нас в неделя и в началото на новата седмица повече слънчеви часове ще има до обяд. През деня ще се развива купесто-дъждовна облачност - в неделя ще превали само на изолирани места в Източна България и в планинските райони, а в понеделник и вторник валежи и гръмотевични бури се очакват на повече места в страната. Температурите ще се понижат с няколко градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Генов загуби на полуфиналите на двойки на тенис турнира от сериите "Чалънджър" в Добрич
Антъни Генов загуби на полуфиналите на двойки на тенис турнира от сериите "Чалънджър" в Добрич
Премиерът на Индия Нарендра Моди е на посещение в Киев
Премиерът на Индия Нарендра Моди е на посещение в Киев