НОВИНИ

Слънчево и топло за сезона време днес

слънчево топло сезона време
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 26.02.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Времето
Слушай новината

Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 13° и 18°.

Сутринта на места по поречието на Дунав ще има мъгли, които бързо ще се разсеят. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 15° - 16°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е от 7° до 9°.

В планините ще бъде слънчево и топло за сезона. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В събота преди обяд ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. В следобедните часове в Източна България вятърът ще стане североизточен и с него ще прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи и на места в източните райони ще превали дъжд.

В неделя облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно в Централна и Източна България, ще има и слаби валежи от дъжд и сняг. Температурите ще се понижат съществено.

В началото на новата седмица ще е сравнително студено. Облачността ще е по-често значителна, без съществени валежи. Вятърът ще остане от север, слаб до умерен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1822 случая на коронавирус, отново над 20 000 ваксинирани
1822 случая на коронавирус, отново над 20 000 ваксинирани
Милан отново не победи Цървена Звезда, но все пак продължава напред
Милан отново не победи Цървена Звезда, но все пак продължава напред