НОВИНИ

Слънчево и все по-горещо в близките дни

слънчево все горещо близките дни
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 01.08.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури в повечето райони ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 31°, по-ниски по Черноморието от 26° до 29°.

Ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, предимно слаб, на морския бряг - умерен. Температурата на морската вода е 22 - 24°, на север от нос Калиакра е около 14°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен, по високите и открити части - умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 18°.

В сряда ще се задържи предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна главно над планините, и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад.

През следващите три дни ще бъде слънчево и горещо. Температурите ще се повишат и максималните на отделни места отново ще приближават 40°.

В събота привечер, под влияние на приближаващ от запад студен атмосферен фронт, над Западна България въздушната маса ще се стабилизира. Ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и усилвания на вятъра, очакват се и градушки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов протест в Цалапица заради убийството на 24-годишния Димитър
Нов протест в Цалапица заради убийството на 24-годишния Димитър
Локомотив Пловдив разгроми Ботев Враца и временно оглави Първа лига
Локомотив Пловдив разгроми Ботев Враца и временно оглави Първа лига