НОВИНИ

Слънчево време ни очаква, температурите ще са до 27°

слънчево време очаква температурите 27deg
bnt avatar logo
от БНТ
14:24, 21.05.2024
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Повече слънчеви часове ще има днес. В близките часове се очакват превалявания главно в планинските райони в западната половина от страната. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 23°. През нощта по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северозападна България и на места там ще превали.

Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните утре - между 21° и 27°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 22°, в комбинация със слаб, в Източна България – до умерен източен вятър. През деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с повече облаци в Западна и Централна България.

На много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, като главно в планинските райони количествата ще са значителни. По Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност и видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа до умерен източен вятър. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. В планините утре ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. А температурите ще се понижат. В курортите се очакват от 12 градуса на Алеко до 22 в Банско.

На Балканите преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

У нас през нощта срещу четвъртък и в четвъртък в много райони от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност за интензивни явления и локални значителни количества.

Температурите още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 20° и 25°.

В петък ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще на места ще превали краткотраен дъжд.

Ще започне обаче, затопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато вероятността за валежи намалява.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Широкообхватни проверки на пътя провеждат ИА „Автомобилна администрация“ и още пет институции
Широкообхватни проверки на пътя провеждат ИА „Автомобилна администрация“ и още пет институции
Московски съд потвърди отказа от разследване на опитите за убийство на Владимир Кара-Мурза
Московски съд потвърди отказа от разследване на опитите за убийство на Владимир Кара-Мурза