НОВИНИ

След катастрофата край Средец: Образуваха производство за причиняване на смърт по непредпазливост

катастрофата средец образуваха производство причиняване смърт непредпазливост
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:40, 06.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжна прокуратура-Бургас е образувала досъдебно производство за причиняване по непредпазливост смъртта на едно лице и тежки телесни повреди на други две лица по повод тежката катастрофа, която стана късно снощи край Средец. Това стана ясно от извънреден брифинг на окръжен прокурор Георги Чинев.

Около 22.20 ч. на пътя Бургас – Елхово, до с. Константиново, възниква челен сблъсък между лек автомобил “Фолксваген Туран”, управляван от 30-годишен мъж от Бургас и лек автомобил “Опел Зафира”, управляван от 44-годишен бургазлия.

От катастрофата на място е загинал водачът на лекия автомобил “Опел Зафира”, а в УМБАЛ-Бургас са откарани водачът на лекия автомобил “Фолксваген Туран” и пътуващите в лекия автомобил “Опел Зафира” - 23-годишен мъж бургазлия и момиченце от Бургас на 4 години и 8 месеца.

И тримата са настанени в отделението по реанимация на УМБАЛ-Бургас с диагноза „политравматизъм“, с опасност за живота.

Причини за катастрофата е, че шофьорът на “Фолксваген Туран”, движещ се от Бургас към Елхово, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещия се към Бургас в собствената си лента лек автомобил “Опел Зафира”.

„Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал. 4, предвиждаща наказание от 3 до 15 години затвор. Ще бъде назначена автотехническа експертиза. Взета е кръвна проба за наличие на алкохол и наркотици в кръвта. Причините за катастрофата може да бъде, заспиване, отклоняване на внимание, защото часът на катастрофата е 22.20 ч. в тъмната част на денонощието, както не бива да бъдат изключвани и проби от техническо естество. Специално за наркотично естество, пробите се изпращат във ВМА и трябва технологично време, за да бъдат изготвени”, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ отмъква Мохамед Салах
ПСЖ отмъква Мохамед Салах
Тампа Бей удари отново Каролина и вече гледа към 1/2 финалите
Тампа Бей удари отново Каролина и вече гледа към 1/2 финалите