НОВИНИ

Следобедни валежи в някои части на страната

облачно дъждовно време
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 20.05.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между 8° и 16°, а максималните слабо ще се повишат и ще са от 22° до 27°, в София - около 23°. Облачността ще се задържи значителна, сутринта на места в Източна България видимостта ще бъде намалена. На места в западната половина от страната отново ще превалява дъжд, в отделни райони и ще прегърми. До вечерта валежите ще спират, а на изток ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб източен вятър.

С разкъсана облачност ще бъде по Черноморието, по-значителна в следобедните часове, когато на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 17° до 20°. Вълнението на морето ще остане 2 - 3 бала.

Облачно ще бъде времето и в планините. Валежи от дъжд ще има в масивите от западната половина от страната. В отделни райони и ще прегърми. Привечер валежите ще спрат. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части - временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В дните до петък слънчеви часове ще има преди обяд главно в източната половина от страната. В западната половина след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места се очакват краткотрайни валежи и гръмотевични бури, по-значителни в средата на седмицата, когато ще започне захлаждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
44 университета няма да отворят врати в знак на протест
44 университета няма да отворят врати в знак на протест
Няма признаци на живот на мястото на катастрофата с иранския президент Раиси
Няма признаци на живот на мястото на катастрофата с иранския президент Раиси