НОВИНИ

Смесената ни двойка в акробатиката: Ще заложим на артистичността

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:53, 23.04.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Други спортове
смесената двойка акробатиката заложим артистичността

Шампионката от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 година Мариела Костадинова и Теодор Великов ще представят България в смесените двойки по време на Световната купа по акробатика в София.

Надпреварата започва днес и ще се проведе в столичната "Асикс Арена", като нашата двойка ще представи темповата си композиция в първия ден от състезанието.

„Доста сме се развили, особено след ситуацията с COVID-19. Донякъде имахме достатъчно време да се подготвим, но и не съвсем, защото залите доста дълго време бяха затворени. Трудно е за всички, не само за нас. Когато залите не работят, ние няма къде да тренираме. Сега за тази световна купа, искаме да си изиграем съчетанията добре. Искаме треньорите да са доволни от нас. Искаме просто да сме удовлетворени от това, което ще постигнем“, това заяви след края на официалната подиум тренировка Мариела Костадинова.

„През тази една година се подготвяхме по парковете, подготвяхме се по къщите. Когато отвориха залите и стана възможно да тренираме, започнахме там да се подготвяме. Имаше период, в който само спортисти над 18 години можеха да тренират в залите. Хубавото за нас беше, че Мариела ги навърши миналата година и нямахме проблем. Събрахме се, с наши усилия и с усилията на нашите треньори се подготвихме за това състезание. Готови сме. Конкуренцията ни е доста силна, но ще се справим. Заложили сме на артистичност. Ние сме силни в това. Всички казват, че изглеждаме доста добре като вид. За съжаление на това състезание няма да има публика, но ние ще играем за всички, които ще ни гледат онлайн, за всички, които ще ни гледат по телевизията. Ще играем за нашите родители, за нашите треньори, за всички пред екраните. Знаем, че доста хора ще ни подкрепят. Съчетанията ни са усложнени. Не сме заложили на елементите с най-високата трудност. Заложили сме на чисти и сигурни елементи. В нашият спорт дори да правиш много сложни елементи, при едно закъсване от първото място можеш да отидеш на последно. За това сме заложили на сигурни елементи. Дори и да сбъркаме няма да понесем големи наказания. За световното първенство може би ще увеличим трудността, но това ще по преценка на нашия треньор“, сподели нейният партньор Теодор Великов.

Освен при смесените дуети, България ще бъде представена и в дисциплината тройки жени, като там участие ще вземат Анна Янкова, Йоанна Джунева и Антоанета Манасиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Товарен влак дерайлира в Русенско, има обърнати цистерни с гориво
Товарен влак дерайлира в Русенско, има обърнати цистерни с гориво
Индия с нов печален рекорд по заразени с COVID-19
Индия с нов печален рекорд по заразени с COVID-19