НОВИНИ

Спартак спечели безценни три точки в битката за оцеляване след успех над Септември

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:33, 24.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Спартак Варна спечели ценни три точки в битката си за оцеляване в Първа лига, след като надигра с 2:0 у дома Септември София в среща от 27-ия кръг.

Успехът бе първи за "соколите" в първенството от близо два месеца насам и едва трети от началото на кампанията, а с него футболистите на Димитър Димитров събраха 16 точки в актива си, но въпреки това остават на последната позиция в подреждането. Септември пък, който също е замесен в битката за оцеляване, запазва 13-о място с актив от 22 пункта.

Мачът във Варна започна с изявен натиск на домакините, който даде резултат още в 10-ата минута, когато стражът на гостите Димитър Шейтанов се забави с изчистването на една топката и при опита му да я изрита напред до него вече се доближил Денис Баланюк, който подложи крак и прати кълбото във вратата на гостите за 1:0.

Момчетата на Светослав Петров опитаха да потърсят изравнителния гол след почивката и малко след час игра имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Виктор Митев. Главният съдия Васимир Ел-Хатив дори прегледа ситуацията на ВАР, но в крайна сметка реши, че нарушение на правилата няма и така бялата точка не бе посочена.

"Синьо-червените" продължиха повече да владеят топката в следващите минути, но това не доведе до много опасни ситуации пред вратата на домакините, които търпеливо изчакаха правилния момент, за да нанесат своя втори удар.

Това се случи в последната 90-а минута от редовното време, когато отново стражът на гостите Димитър Шейтанов направи лошо изчистване, подарявайки топката на Иван Йорданов от екипа на Спартак. Българският национал овладя и комбинира с Ромей Ивееш, който с мощен диагонален удар от движение оформи крайното 2:0 и вдъхна нова надежда на "соколите" в битката за оцеляване.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс Грозданов и Денис Карягин ще бъдат посланици на Евроволей 2023 за мъже
Алекс Грозданов и Денис Карягин ще бъдат посланици на Евроволей 2023 за мъже
Стефка Костадинова с поздравителни адреси до федерациите по борба и вдигане на тежести
Стефка Костадинова с поздравителни адреси до федерациите по борба и вдигане на тежести