НОВИНИ

"Спаси София" става политическа партия и ще участва в местните избори

спаси софия става политическа партия участва местните избори
bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 08.11.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Гражданското движение "Спаси София" ще се превърне в политическа партия и ще участва в местните избори догодина. Това обяви председателят на платформата Борис Бонев.

"Нашите съграждани все по-често се обръщат към нас с очакване да създадем зряла и компетентна политическа сила.

...Време е да осъществим идеите и решенията за София, които предлагаме вече толкова години. Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за подобряване на живота на хората са отвъд клишетата за "ляво" и "дясно" и доброто управление е баланс между различни политики, към който ние ще се стремим. Партията не променя работата ни - ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори.

...С десетки доклади за подобряване на живота, с активното осветляване на корупцията, както и с формулирането на цялостна визия за управлението на града ни, Спаси София е принципна и ефективна опозиция, а с подкрепата на столичани ще осигурим модерно управление, каквото София заслужава.

С тази решителна крачка за навлизане в политическия живот ние ще продължим да бъдем водени от автентичната гражданска енергия, залегнала в основата на нашата организация. Местните избори наближават и ние сме готови да поемем отговорност за управлението на нашия град!", се казва в отворено писмо на председателя на формацията Борис Бонев.

Борис Бонев участва в надпреварата за кметското място на предишните местни избори през 2019 г. Тогава той се класира на четвърто място на първия тур с 10.77% подкрепа.

Подобен резултат Бонев получи и в надпреварата за общинския съвет като това му осигури място в градския парламент в качеството му на независим общински съветник.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър: Това е криминален случай на каналджии, които се опитват да продължат нелегалната си дейност
Военният министър: Това е криминален случай на каналджии, които се опитват да продължат нелегалната си дейност
БНТ с три ежедневни специални студиа за Световно първенство по футбол в Катар 2022
БНТ с три ежедневни специални студиа за Световно първенство по футбол в Катар 2022