НОВИНИ

Спецоперация срещу битовата престъпност на територията на Мездра

Снимка: МВР
bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 04.03.2020
Чете се за: 00:30 мин.
Общество

Операцията бе насочена срещу противодействието на битовата престъпност в малките населени места, осигуряване на заселено полицейско присъствие в селищата с цел противодействие на кражби и грабежи, контрол на пътното движение, проверки за незаконно притежаване и разпространение на наркотични вещества. Тя е проведена на територията на селата Горна Кремена, Долна Кремена и гр. Мездра, съобщават от МВР.

Действията са осъществени от служители на районните управление в Мездра и Враца, под наблюдението на Районната прокуратура.

В хода й са проверени 65 лица и 39 моторни превозни средства. При претърсвания на частни адреси са иззети незаконно притежавана ловна пушка със заличени номера, самоделно изработен пистолет със заглушител, боеприпаси за двете оръжия; върхове на стрели и др. предмети с културно-историческа стойност.

Образувани са две досъдебни производства – за незаконно притежание на наркотични вещества и по линия „Културно-исторически ценности“. Служителите на „Пътна полиция“ са съставили 4 акта и 27 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германски съд върна отнетото българско бебе на родителите му
Германски съд върна отнетото българско бебе на родителите му
КЕВР ще намали цената на парното от април
КЕВР ще намали цената на парното от април