НОВИНИ

Списание "Тайм" обяви Леброн за спортист на годината

bnt avatar logo
от Димитър Русев
13:59, 11.12.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Баскетбол
списание тайм обяви леброн спортист годината

Леброн Джеймс спечели четвъртата си титла, след като помогна на Лос Анджелис Лейкърс да победят Маями Хийт в шест мача през Октомври. Настоящият MVP на НБА също беше пламенен поддръжник на расовата и социалната справедливост.

Той добави още едно постижение към колекцията си, след като нападателят на Лос Анджелис Лейкърс бе обявен в четвъртък за спортист на годината според списание Time.

Джеймс е обявен за най-ценния играч в поредицата, четвъртият му MVP финал в кариерата и също така става първият играч в историята на НБА, който печели титлата с три различни отбора (Маями Хийт, Кливланд Кавалиърс, ЛА Лейкърс).

Докато постиженията на Джеймс на терена продължават да растат, той също се превърна в един от най-влиятелните гласове в спорта по отношение на движенията за расова и социална справедливост.

Наскоро той помогна да се създаде организация "Повече от глас", която да помогне за борбата с потискането на избирателите по време на президентските избори през 2020 г.

Говорейки в подкаста "Road Trippin", Леброн Джеймс изрази увереността си, че Лейкърс могат да повторят шампионския си успех през следващия сезон.

" Можем. Искам да кажа, че всичко е толкова просто", каза той. "Абсолютно можем. На първо място, всичко започва със здравето. Трябва ти малко късмет. Трябва да сте здрави. Ако можем да останем здрави."

"Лейкърс" са укрепени около Джеймс през този сезон, печелейки с Денис Шрьодер от "Оклахома Сити Тъндър", шестият човек на годината Монтрезл Харрелл от "Лос Анджелис Клипърс", ветеранът Уесли Матюс от "Милуоки Бъкс" и Марк Газол от "Торонто Рапторс".

Удължаването му ще продължи до 38-ия рожден ден на Джеймс през 2023 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруно Фернандеш за трети път е играч на месеца в Англия
Бруно Фернандеш за трети път е играч на месеца в Англия
Девет години затвор за бившия бразилски национал Робиньо
Девет години затвор за бившия бразилски национал Робиньо