НОВИНИ

Спортният директор на Борусия Дортмунд: Искаме да станем шампиони на Германия

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:10, 18.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
спортният директор борусия дортмунд искаме станем шампиони германия
Снимка: БТА
Слушай новината

Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел обяви, че всички в клуба са устремени към това да заличат пасива си спрямо първото място в Бундеслигата и да ликуват в края на сезона с шампионската титла на Германия.

Шест кръга преди края на сезона "жълто-черните" изостават само на две точки от лидера Байерн Мюнхен, а до неотдавна момчетата на Един Терзич дори бяха лидери в класирането, но бяха свалени от върха след поражение с 2:4 в дербито с "баварците".

"Искаме да станем шампиони на Германия. Имаме само две точки пасив от Байерн. Предстоят ни шест мача. Ние сме най-силният отбор в лигата у дома и винаги можем да започнем серия. Не сме се отказали от нашата цел да спечелим титлата", коментира Кел.

Бившият футболист на Дортмунд сподели още, че основната задача пред играчите ще бъде да поддържат напрежението върху Байерн, а по негови думи това става "само с последователни победи"

"Искаме да запазим напрежението върху Байерн. Това работи само с последователни победи и ние искаме да започнем с това в събота срещу Айнтрахт Франкфурт. Все още нищо не е решено, това казах и след мача в Мюнхен. Но ние бяхме посъветвани да гледаме себе си и да не се застрелваме отново в крака", заяви спортният директор на Борусия Дортмунд.

Себастиан Кел е взел участие във всяка една от последните три титли на Борусия Дортмунд в Бундеслигата, като първата дойде още в началото на новия век през сезон 2001/02, а впоследствие той игра и под ръководството на Юрген Клоп, когато вестфалци стигнаха до "Сребърната салатиера" в две последователни кампанни - 2010/11 и 2011/12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднал багаж спаси български алпинист от лавина в Хималаите
Паднал багаж спаси български алпинист от лавина в Хималаите
Голям успех за българската литература: "Времеубежище" на Георги Господинов е в краткия списък на "Букър"
Голям успех за българската литература: "Времеубежище" на Георги Господинов е в краткия списък на "Букър"