НОВИНИ

Стан Вавринка не остави шансове на Анди Мъри в най-чакания сблъсък от първия кръг на "Ролан Гарос"

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:40, 27.09.2020
Чете се за: 01:22 мин.
Тенис
стан вавринка остави шансове анди мъри чакания сблъсък първия кръг ролан гарос

Швейцарецът, шампион в ПАриж от 2015-та година, доминираше изцяло на корт "Филип Шатрие" и спечели деветата си победа в 21 сблъсъка срещу Мъри след 6:1, 6:3, 6:2.

Двубоят започна с разменин геймове от страна на двамата като видимо Вавринка търсеше ударите си след като няколко пъти изпрати топката в аут.

Постепенно обаче поставеният под номер 16 напасна играта си и влезе в страхотна серия от седем поредни гейма, която му осигури и спечелването на първия сет след само 34 минути на корта.

В началото на втората част Мъри успя да прекъсне серията на съперника си след като взе подаването си на нула. Шотландецът дори успя да се закачи в сета, но в шестия гейм изостана с 15:40 и допусна общо четвъртия си пробив от началото на двубоя.

Той се оказа напълно достатъчен за Вавринка, който все така продължаваше да бъде уверен в своите сервис-геймове и след 6:3 гейма, швейцарецът удвои аванса си в сетовете.

Стан запопочна по чудесен начин и третата част, пробивайки още в първия гейм. Сервирайки за 2:0 обаче, шампионът от 2015-та показа за първи път някакви колебания и изостана с 0:40.

Въпреки това Мъри не се възползва от нито една възможност и в край на сметка след пет поредни спечелени разигравания Вавринка поведе с 2:0 гейма.

В слдеващите минути и двамата бяха категорични при своите подавания, за да се стигне до седмия гейм. Този път бившият номер 1 изостана с 0:40 и макар да отрази първия брейкбол, при втория нямаше какво да стори и така шейцарецът поведе с 5:2.

Сервирайки за мача световният номер 17 нямаше проблеми и така след само 1 час и 40 минути на корта той стигна до крайния успех и се класира за втория кръг на последния за годината турнир от Големия Шлем.

Следващият му съперник ще бъде Доминик Кьопфер, който се наложи с 6:2, 3:6, 6:1, 6:1 над, участващия с уайлдкард французин, Антоан Хоанг.

Междиувременно поставеният под номер 24 и четвъртфиналист от US Open, Борна Чорич, отпадна от надпреварата след загуба в четири сета от словака Норберт Гомбош.

Подобна съдба беше на път да сполети и номер 27 в схемата Тейлър Фриц, който пропиля аванс от два сет срещу чешкия квалификант Томаш Мачач. Америкаецът обаче се съвзе в най-правилния момент и успя да спечели решителната част, за да се класира за втория кръг.

Напред в Париж продължават още полуфиналистът от 2018-та Марко Чекинато, Беноа Пер, Федерико Кориа, Бенямин Бонзи, Себастиан Корда, Раду Албот и Юрий Родионов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще играе важна роля според новия план на ЕК за миграцията
България ще играе важна роля според новия план на ЕК за миграцията
Как ще работят в ситуация на COVID-19 висшите училища у нас?
Как ще работят в ситуация на COVID-19 висшите училища у нас?