НОВИНИ

Станимир Стоилов: Дойде моментът, в който всички левскари да се обединим (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:51, 27.03.2022
Чете се за: 05:00 мин.
Спорт
станимир стоилов дойде моментът всички левскари обединим видео
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред феновете на тима в град Петрич, където се проведе поредната среща с привърженици на "синия" клуб.

Пред феновете на тима Стоилов говори за кампанията "Левски е вечен", като подчерта, че именно "сините" фенове са с основната заслуга за това Левски да получи лиценз.

"Минахме през много перипетии. Дошъл е моментът, в който всички ние левскарите можем да се превърнем в крепители и най-големите пазители на левскарството като се обединим под една идея. Като създадем сдружение, което да гарантира бъдещето на Левски. В момента целият клуб полага неимоверни усилия да получим лиценз. Най-голямата заслуга, според мен, за да получи Левски лиценз, е на привържениците, които даряват ежесекундно нещо за клуба. Надявам се да продължим с тези дарения и след няколко дни клубът да обяви, че сме получили нужния лиценз", коментира Стоилов.

Наставникът на Левски обеща на феновете да продължи да работи усърдно и отново подчерта, че поставената от него цел пред клуба е място в Европа.

"Нашите привърженици се интересуват най-вече от това как отборът ще изглежда на терена. Аз като треньор се опитвам да убедя играчите, че трябва да се държат изключително гордо на терена, по левскарски. Отборът започва по малко да надига глава. Основната задача, която свърши клубът, е, че вече има стабилност на терена. На мен силата ми е да говоря за терена и резултатите. Имам големи надежди и мечти. Не ми се иска да правя големи обещания - мога да обещая само работа и честност. Във футбола резултата го има и го няма, но работата и честността присъстват винаги. Ако продължим да надграждаме отбора, може да видим стабилен Левски. Да не се ходи със свито сърце на "Герена" и да треперим дали можем да спечелим срещу еди-кой си в класирането. Целта и задачата, която сами си поставихме, е да се опитаме да се класираме за Европа. Знам че е малко пресилена, но пък в крайна сметка затова сме Левски, за да си поставяме високи задачи. Убеден съм, че можем в най-скоро бъдеще да сме в битката за челото. Там където е свикнал да е клубът", сподели Мъри.

Накрая Стоилов разкри и какви са били най-големите проблеми на отбора, когато той пое кормилото миналия септември.

"Когато Левски има своята подкрепа и вярата в отбора, аз като треньор и футболистите сме 100% ангажирани в работата на отбора. При нас големите проблеми идваха, че играчите не са ангажирани и отдадени на 100% в задачите, които имат. Неслучайно в първия ден им казах, че феновете са ги заболели ръцете да им пляскат след загуби. Казах им дайте да направим така, че да ги болят след победи. Нагледахме се на негативизъм. На нас ни е най-лесно да си подкрепяме отбора без значение от резултатите, това ни е в ДНК-то. Надявам се и с нашата обиколка в България да създадем още повече вяра и увереност в тях, че това, което се случва е честно и коректно", каза Станимир Стоилов.

Пред феновете в Петрич говори още и изпълнителният директор на Левски Иво Ивков, който разкри, че вече се чувства уморен от въпросите, свързани с лиценза на "сините".

"Тези беседи минават под знака на предстоящото сдружение. Аз и Станимир Стоилов подкрепяме тази идея и няма връщане назад. Кампанията „Левски е вечен” е едно прелюдие и един атестат дали левскарската общност в страната и извън страната ще се включат в тази инициатива. Ще разработим различни продукти, за да достигнем до всеки един левскар. Тази дума лиценз вече ми омръзна, мразя я. Изключително уморен съм от тези месеци", коментира Ивков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен концерт в София каза "С вас сме" на Украйна
Благотворителен концерт в София каза "С вас сме" на Украйна
Средно петима безработни се борят за едно работно място у нас
Средно петима безработни се борят за едно работно място у нас