НОВИНИ

Облачно време, но почти без валежи

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 17.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е значителна, но само на изолирани места със слаби превалявания. Ще продължи да духа слаб, в източните райони умерен северозападен вятър. Минималните температури са между 6° и 11°, максималните - между 11° и 16°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове по северното крайбрежие все още ще превалява. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне и ще е около 2-3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен изток-североизточен, по високите части - северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 3°.

През новата седмица времето ще се подобри. В понеделник все още на отделни места, главно в Стара планина и Рило-Родопския масив ще има слаби превалявания. Минималните температури ще се понижат с 2 - 3 градуса, а дневните ще се повишат.

През следващите дни вече ще е без валежи. Облачността бавно ще се разкъсва, към сряда-четвъртък ще намалява, на места до предимно слънчево.

В средата на седмицата сутрин на места в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност. Най-ниски ще са минималните температури в сряда - между 1° и 6°, по Черноморието до около 10°, но през деня от югозапад ще се затопля.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1867 са новите случаи на коронавирус
1867 са новите случаи на коронавирус
Нори спря Григор Димитров от финал в Индиън Уелс
Нори спря Григор Димитров от финал в Индиън Уелс