НОВИНИ

Свлечени кални маси на пътното платно затрудняват движението по пътя Разград - Самуил

свлечени кални маси пътното платно затрудняват движението пътя разград ndash самуил
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 04.06.2024
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Свлечени кални маси на пътното платно затрудняват движението по пътя Разград - Самуил, съобщиха от областната администрация. Проливният дъжд, който се изсипа късно вчера, затвори за час пътя. Малко след разклона на село Мортагоново е имало кални наноси, свлечени от близките ниви, а от полицията съобщиха за закъсали автомобили в района.

От община Самуил и противопожарната служба в Разград са изпратили два трактора, които да разчистят пътя. Тъй като тракторите се се оказали малки за целта, в късните часове се е наложило използването на грейдер, който да направи пътя проходим.

Изпълняващата длъжността Областен управител Надя Йорданова инспектира отсечката от пътя Разград - Самуил. На място бяха още заместник-кметът на Община Самуил Сами Ариф, както и експерти от Областна администрация Разград.

Пътят все още не е в добро състояние. След почистването на пътя снощи, дъждовете продължиха и рано тази сутрин, калните наноси отново са на пътното платно, като засегнатият участък е около 1500 метра.

Преминаването по пътя от автомобилите допълнително се затруднява от излязъл от пътното платно тежкотоварен камион. Това блокира пътя в едното платно и чрез служители на МВР се регулира безопасното преминаване на автомобили. Недобре почистеното пътно платно забавя движението на автомобилите.

Областна администрация предупреждава на пътуващите от Разград към Самуил и обратно да се движат с повишено внимание в този участък и ниска скорост.

От сутринта техника на Община Самуил разчиства, но се очаква до обяд да пристигне тежка техника от Областно пътно управление, която да извлече закъсалият тежкотоварен камион. От там увериха, че до края на деня наносите ще бъдат премахнати и движението ще се нормализира.

Обсъдено бе да се проведе работна среща, свързана с този пътен участък с участието на директорите на Областно пътно управление, Областна дирекция „Земеделие“, ОД МВР и Областния управител, с които да се обсъдят мерки за недопускане на подобен проблем.

Областният управител ще изпрати днес писмо до ОПУ с предписания, тъй като този път е в много лошо състояние и не се изключва това свличане на кални маси да се повтори при наличието на проливни дъждове и в бъдеще.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Код жълто за опасно време
Код жълто за опасно време
Остава в сила опасността от силни градушки
Остава в сила опасността от силни градушки