НОВИНИ

Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър в епична битка на гиганти

Тайсън Фюри
bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 10.10.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Тайсън Фюри нокаутира Деонтей Уайлдър в 11-ия рунд, за да защити световната си титла в тежка категория на професионалния бокс. Епичната битка се проведе в Лас Вегас, САЩ.

Британската звезда беше на ръба на поражението, когато изпадна в нокдаун в края на третата част за първи път. След това още два пъти в четвъртия рунд, но изненадващо Тайсън Фюри се възстанови и дори изпусна Уайлдър в 10-ия рунд, преди да нанесе съкрушителен нокаут в 11-ия.

По този драматичен начин той запази пояса на Световния боксов съвет (WBC).

Първият мач между Фюри и Уайлдър през 2018 година завърши с драматично равенство, а през февруари 2020 Фюри нокаутира съперника си в седмия рунд, за да вземе пояса на WBC. Днес той направи категорична защита на титлата си и продължава да няма загуба в 32 мача (31 победа и 1 равенство).

За успеха си днес Тайсън Фюри ще получи 30 милиона долара, докато Дионтей Уайлдър си осигури 20 милиона долара.

"Доказах отново и отново, че никога не трябва да бъда отписван. Това не беше най-доброто ми представяне, но успя да извадя коз, точно когато трябваше. Моля се за него. Благодарен съм, че всички излизаме от битката здрави и отиваме при семействата си", сподели след двубоя Тайсън Фюри.

След финала на срещата и интервюто на ринга Тайсън Фюри използва микрофона, за да поздрави всички в залата с песента "Walking in Memphis" на Марк Кон. Циганския крал, както е популярен боксьорът, замени името на Мемфис с това на Вегас. Битката се проведе именно в "града на хазарта".

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори тур на кметските избори в 6 населени места
Втори тур на кметските избори в 6 населени места
За първи път ДПС ще обяви свой кандидат за президент
За първи път ДПС ще обяви свой кандидат за президент