Тома Биков: Протестът в последните дни изчерпа енергията си

от БНТ
19:28, 18.09.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Протестът в последните дни изчерпа енергията си. Това заяви в "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Това, че БСП и ДПС не се регистрират, не спира по никакъв начин работата на парламента. Това е техен избор. Имали сме и други ситуации с подобна реакция от тяхна страна. Протестът в последните дни изчерпа енергията си. Това не означава, че в България има спокойна ситуация и всичко е наред. Протестът артикулира ясно какво иска. Оттам нататък българското общество и различните политически сили се позиционираха спрямо него и той се превърна в рано започнала предизборна кампания", каза Биков.

"Нашата цел е България в края на тази година да има подсигурен бюджет за следващата. Да има актуализация на бюджета за тази година, да има предвидени мерки за бизнеса и пострадалите от кризата, за да подсигурим следващата година, която е абсолютно неясна", посочи той.

Велико народно събрание предлагаме, за да могат включително и политическото представителство на протестиращите да имат терен да прокара една немалка част от исканията на политическите формации, които подкрепят протеста и ние предварително сме заявили, че ако има ВНС, ще подкрепим техните искания, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Той подчерта още, че конституция ще приемат и напишат 2/3 от мнозинството във Великото народно събрание. Това означава, че нито една политическа сила ще може сама да напише конституцията.

Предложение на "Обединени патриоти" беше чрез референдум да се решават важни въпроси. Това беше жест към коалиционните партньори. Аз съм скептичен към референдумите. Скептичен съм и към машинното гласуване, но ако това ще засили вярата в изборите, то нека има машини, допълни още той.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Китайски хакери откраднали испанско инфо за ваксина срещу COVID-19
Китайски хакери откраднали испанско инфо за ваксина срещу COVID-19
Стратегическият съвет към президента: Необходима е реформа на управленския модел
Стратегическият съвет към президента: Необходима е реформа на управленския модел