НОВИНИ

Томи Пол надви сензацията Шелтън и ще играе в полуфиналите на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:57, 25.01.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
томи пол надви сензацията шелтън играе полуфиналите australian open
Слушай новината

Томи Пол стана третия полуфиналист на Australian Open, след като елиминира в изцяло американския сблъсък на четвъртфиналите сензацията в Мелбърн Бен Шелтън в четири сета.

Пол се наложи със 7:6(6), 6:3, 5:7, 6:4 и след малко повече от три часа на "Род Лейвър Арена" заслужи мястото си на първи полуфинал в кариерата му на турнир от Големия шлем.

В първия сет и двамата тенисисти сервираха отлично, като на практика се стигна само до една точка за пробив пред Томи Пол, която обаче бе отразена от Шелтън. Така се стигна до тайбрек, в който по-опитният американец се наложи с 8-6 точки.

Втората част отново вървеше без пробиви до 3:2 в полза на Пол, когато той най-накрая успя да вземе подаването на съперника си, за да поведе с 4:2, а след това нямаше проблеми да затвори сета с 6:3 в своя полза.

В третия сет Томи Пол отново изглеждаше като по-стабилния от двамата тенисисти на корта, като отново си осигури пробив аванс при 4:3. Бен Шелтън обаче отказа да се предаде и не само върна пробива, а в 12-ия гейм отново намери начин да вземе подаването на Пол, с което съумя да измъкне частта със 7:5.

За негово огромно съжаление, младият Шелтън не успя да използва набраната инерция и допусна да бъде пробит още в началото на четвъртия сет. От този момент нататък Томи Пол сервираше стабилно и след 6:4 в своя полза се поздрави с крайния успех в мача.

По този начин Пол вече очаква в полуфиналите своя следващ съперник, който ще бъде определен в двубоя между Новак Джокович и Андрей Рубльов по-късно днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в обществения транспорт
Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно в обществения транспорт
Отдалечава ли се РСМ от еврочленството си? - коментар на Виктор Стоянов и Нина Спасова
Отдалечава ли се РСМ от еврочленството си? - коментар на Виктор Стоянов и Нина Спасова