НОВИНИ

Три българки ще се боксират за титлите на турнира "Феликс Щам"

три българки боксират титлите турнира феликс щам
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
16:46, 25.05.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Три финала и два бронзови медала осигуриха българските националки след изиграването на полуфиналите в 37-мото издание на международния турнир по бокс "Феликс Щам". Под ръководството на Борислав Георгиев и Роман Цветков българките направиха хубави срещи и продължиха с успешното си представяне в Полша.

В категория до 57 килограма Светлана Каменова се справи с местната надежда Юлия Шеремета. Бронзовата медалистка от световното първенство отново показа класа и преодоля на моменти нечистата игра на съперничката си, за да се класира на финал. В петък тя ще спори за златото с класната французойка Амина Зидани.

При 50-килограмовите Златислава Чуканова достигна до финал, а Венелина Поптолева трябваше да се задоволи с бронз. В първата среща Чуканова не остави шанс на полякинята Наталия Кучевска. Тя доминираше на ринга и си осигури битка за златото, в която ще срещне другата местна представителка – Наталия Рок. Рок сломи съпротивата на Поптолева и така българките се разминаха с възможността да на финал в категорията.

За златото ще боксира и Станимира Петрова. В категория до 54 килограма световната и европейска шампионка и четирикратна носителка на купа "Странджа" се класира за финал, след като не даде шансове на хърватката Николина Чачич. Тя ще се изправи в петък срещу полякинята Виктория Рогалинска.

С бронзово отличие се поздрави Аслъхан Мехмедова. В много оспорвана среща при 60-килограмовите тя отстъпи на третата от световното първенство миналата година Алесия Месиано (Италия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомени за Тина Търнър: Пред БНТ говори бивш моряк, строил сцената за концерта ѝ в Бургас
Спомени за Тина Търнър: Пред БНТ говори бивш моряк, строил сцената за концерта ѝ в Бургас
Яна Стоянова с четири поредни победи и четвъртфинал на турнир по тенис за жени в Сърбия
Яна Стоянова с четири поредни победи и четвъртфинал на турнир по тенис за жени в Сърбия