НОВИНИ

Увеличиха с над 1,1 млн. лева средствата за "Екоравновесие"

Екоравновесие
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:17, 06.04.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

С над 1,1 милиона лева са увеличени парите за дейностите на общинското дружество "Екоравновесие", което има грижата за бездомните кучета в града, които се отглеждат в трите приюта на общината и се лекуват във ветеринарната клиника във "Връбница". Сумата е налична в бюджета на София.

За дейностите на дружеството са предвидени 4,3 милиона лева, като 800 000 от тях ще бъдат инвестирани в подобряване на условията за отглеждане на четириногите. Обявен е и конкурс за нов директор, информира зам.-кметът Иван Василев.

"Тече конкурс за нов директор на "Екоравновесие". Първият конкурс завърши без кандидат. Знаем, че гражданите и доброволците в неправителствения сектор имат специално отношение към тази тема. Призовавам всеки, който има решение за подобряване условията на отглеждане на кучетата в тези приюти, нека кандидатства, защото само по този начин се показва наистина ангажираност, а липсата на кандидати говори за друго, така, че насърчавам хората, които наистина милеят за решаване на този проблем, да кандидатстват и да поемат управлението на общинското предприятие "Екоравновесие", и да подобрят условията на кучетата", каза Иван Василев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново можем да се возим с автобус до парк "Врана"
Отново можем да се возим с автобус до парк "Врана"
Биляна Дудова се класира на полуфиналите на олимпийските квалификации по борба
Биляна Дудова се класира на полуфиналите на олимпийските квалификации по борба