НОВИНИ

В Монтана съдят родители, не полагали грижи за децата си

съдят родители полагали грижи децата
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 01.09.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Районната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт срещу мъж и жена от село Крива бара в община Брусарци, които са родители на шест деца, но не полагали грижи за тях, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

При проверка на социални служители от Лом в дома на семейството в с. Крива бара на 7 септември 2021 г. били установени сами пет малолетни деца, а шестото успяло да избяга. В дома липсвала елементарна хигиена, а децата имали неподдържан вид. Едно от децата имало наранявания по лицето и ръката.

При пристигането си майката и бащата отправили заплахи към социалните работници, била извикана полиция и по-късно децата били изведени от жилището. По време на разследването била направена съдебномедицинска експертиза на малолетната М.А. От заключението е видно, че момичето има различни наранявания по лицето, подувания в областта на китката и предмишницата. Рентгеновото изследване е установило данни за стари увреждания, в това число и счупване на костите на детето.

Въз основа на това родителите са привлечени към наказателна отговорност и ще трябва да отговарят пред съда за това, че са оставили малолетните си деца без надзор и достатъчно грижа, с което създали опасност за тяхното физическо, духовно и морално развитие. От прокуратурата твърдят, че на М.А. е причинена средна телесна повреда, довела до трайно затруднение в движението на ръката.

Предстои делото да продължи в съда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск пристигна на първо папско посещение в Монголия
Папа Франциск пристигна на първо папско посещение в Монголия
Бик в колата смути пътуващи в района на Норфолк (ВИДЕО)
Бик в колата смути пътуващи в района на Норфолк (ВИДЕО)