НОВИНИ

В "Референдум": 39% със сигурност ще гласуват на изборите, 28% се колебаят

гледайте референдум партиите началото кампанията
bnt avatar logo
от БНТ
21:59, 28.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Партиите преди началото на кампанията - тази вечер в "Референдум" гостуваха Деница Сачева - ГЕРБ-СДС, Атанас Славов-ДБ-ПП, Станислав Анастасов - ДПС, Борислав Гуцанов - БСП, Цончо Ганев - "Възраждане".

В специалното проучване на "Алфа Рисърч" за предаването 39% от анкетираните заявяват, че със сигурност ще гласуват на предстоящите избори. Цените и инфлацията, здравеопазването, борбата с корупцията и съдебната реформа са най-приоритетните теми, според участвалите в анкетата.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО:

Деница Сачева каза, че хората имат своите основания да са разочаровани. Ние произвеждаме повече скандали, отколкото реални резултати, каза Сачева и призова да се гледат реалните действия и хората да дадат гласа си там, където наистина ще има резултат.

Атанас Славов коментира, че избирателната активност през последните години спада, а политиците имат вина. "Ще се срещаме очи в очи с хората, ще чуем техните проблеми, нашата цел е да има избирателна активност, независимо за коя партия, защото се определя бъдещето на страната", заяви Славов.

Станислав Анастасов заяви, че избирателите имат основание да бъдат недоволни. ДПС има много добра комуникация със своите избиратели. Като представители на българското общество в парламента не сме свършили основната си работа - трябва да дадем ясен хоризонт за развитие на родината, заяви Анастасов.

Цончо Ганев заяви, че са били партията с най-много инициативи в парламента, с най-много внесени законопроекти в предишния парламент. В същото време има много депутати, които само присъстват в залата. Не бива да поставяме всички под общ знаменател, допълни Ганев.

Борислав Гуцанов заяви, че Народното събрание не е защитило националните приоритети и сигурност, а 48-ото НС се е превърнало в генерален щаб. Хората искат да видят свършена работа за тях, ще стигнем до всеки избирател, за да вдигнем избирателната активност, допълни Борислав Гуцанов.

Гледайте цялата дискусия в "Референдум"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кремонезе пречупи Рома за първи успех през сезона в Серия "А"
Кремонезе пречупи Рома за първи успех през сезона в Серия "А"
Джокович се завърна на корта с драматична победа в Дубай
Джокович се завърна на корта с драматична победа в Дубай